Read the latest on our events, people, product updates, and more.

Компанія Beetroot визнана одним з найдемократичніших роботодавців у світі

Стокгольм, Київ — Шведсько-українська компанія Beetroot стала першою компанією в Україні, яка увійшла до списку найбільш демократичних роботодавців у світі. Тридцять три організації у всьому світі отримали 13-у щорічну премію WorldBlu Freedom-Centered Cultures Award за створення корпоративних культур, заснованих на свободі. Премія відзначає компанії, які досягли успіху, створюючи культури на принципах організаційної демократії.

Кожна компанія пройшла ретельний процес оцінки загального дизайну організації, який включав також опитування співробітників. WorldBlu визначили організації, чиї системи і процеси значною мірою демократичні, а не жорстко-ієрархічні. Сертифіковані компанії продемонстрували високі стандарти організаційної демократії на трьох рівнях: індивідуальному, рівні лідерства, а також рівні систем і процесів.

footer_worldblu_logo-1

«Для нас велика честь пройти сертифікацію і стати одночасно першою компанією в Україні та Швеції, яка увійшла до списку WorldBlu поряд із найпрогресивнішими організаціями з усього світу. Beetroot — компанія з плоскою структурою, в якій зведені до мінімуму ієрархія та бюрократія. Соціальна місія Beetroot — об’єднати людей для створення цікавих проектів та сприяти позитивним змінам у суспільстві. Ми завжди були переконані, що довіра створює умови, які сприяють природному розвитку культури, орієнтованої на свободу», — відзначає Андреас Флодстром, співзасновник і CEO Beetroot.

Цього року нагороду отримали 33 компанії з усього світу, тоді як у 2018 році таких компаній було лише двадцять. Упродовж всього часу роботи WorldBlu близько двохсот компаній в різних індустріях отримали нагороду, яка сертифікує їх як сталих, демократичних роботодавців.

“Співробітники воліють працювати в атмосфері свободи та відповідальності, а не страху та контролю, — каже засновниця WorldBlu Трейсі Фентон. — Компанії, що створюють привабливі для співробітників культури, засновані на свободі,  заслуговують на особливу відзнаку”.

Як свідчить дослідження WorldBlu, демократичні культури не лише роблять співробітників щасливішими, а й допомагають компаніям поліпшити фінансове становище. У порівнянні з середнім 15-відсотковим зростанням доходу серед компаній S&P 500, організації з сертифікатами WorldBlu в середньому демонструють 103-відсоткове зростання доходу.

Нагороджені цього року компанії поділилися прикладами деяких інноваційних демократичних практик, які забезпечують бізнес-процесам прозорість, а співробітникам — діалог, відповідальність і вибір. Однією з таких практик є ініціатива Beetroot, яка має назву “круг координації рішень” та пропонує всім співробітникам, незалежно від посади, допомагати приймати стратегічні рішення. Таким чином компанія розвивається навколо демократичних принципів, заохочуючи командну роботу, самоуправління та відкрите спілкування. Результатом є інновації, стійкість і культура компанії, яка подобається співробітникам.

Більше про нагороду WorldBlu за створення культур, заснованих на свободі, читайте за посиланням https://www.worldblu.com/certified.

Про Beetroot

Beetroot — шведсько-українська IТ-компанія, яка створює команди розробників і дизайнерів для клієнтів у всьому світі. Особливість компанії полягає у відсутності ієрархії, унікальному поєднанні шведської та української культури, заснованої на цінностях довіри, відповідальності та прозорості. Команда Beetroot — це велика сім’я з 300 чоловік, які працюють із клієнтами зі Швеції, США, Великобританії, Ізраїлю, Фінляндії та інших країн. Компанія представлена ​​в п’яти містах України, а також має постійне представництво у Швеції.

А ще ми дуже любимо ділитися знаннями з тими, хто їх потребує. Тому створили Beetroot Academy, сучасну школу програмування, яка пропонує цікаві курси з веб-розробки та веб-дизайну й готує своїх випускників до реальної кар’єри в ІТ.

Про WorldBlu

Заснована у 1997, WorldBlu —  це глобальна спільнота організацій, які виступають за свободу та демократію на місцях роботи.

Find out how we can help extend your tech team for sustainable growth.

Contact us